Grzegorz Skwarek i Mariusz Chudek wygrali konkursy na dyrektorów odpowiednio Łukowskiego Ośrodka Kultury oraz Miejskiej Biblioteki Publicznej.
Pr zypomnijmy: oba konkursy ogłosił burmistrz Łukowa w związku z kończącą się 5-letnią kadencją dotychczasowych szefów tych placówek. Kandydatury można było składać do 10 grudnia. Jak informowaliśmy, zrobiło to tylko 2 chętnych - Grzegorz Skwarek, dotychczasowy szef ŁOK, oraz Mariusz Chudek, do tej pory kierownik filii MBP nr 1 na os. Chącińskiego.
Z oboma kandydatami w poniedziałek, 20 grudnia, rozmawiała komisja złożona z pracowników urzędu miasta.
- Zapoznałem się z wynikami tych rozmów i mogę powiedzieć, że obaj panowie pozytywnie przeszli rekrutację - informuje burmistrz Piotr Płudowski.
Ustosunkowuje się również do stwierdzeń (które wygłosił na naszych łamach), iż nie wszystkie aspekty pracy dyrektora Skwarka zasługują na ocenę dobrą lub bardzo dobrą, a konkurs może go zmobilizować do jeszcze lepszego zarządzania placówką.
- Mam nadzieję, że już w przyszłym roku nastąpi zmiana, a oferta kulturalna Ośrodka stanie się choć odrobinę szersza. Ale nie spodziewam się rewolucji, bo te nie są łukowskiej kulturze potrzebne - podkreśla.
Jak dodaje, zmian należy się spodziewać także w miejskiej bibliotece.
- Dotychczasowa pani dyrektor jakiś czas temu nabyła prawa emerytalne, więc według moich informacji z początkiem stycznia pożegna się z placówką.
najstarsze
najnowsze
popularne